Distance Total
0 km
Login
Access your trip binder and add a trip journal

Take your pick from: 6 "véloroutes" and 14 networks looping through the Loire Valley, Touraine, Sologne, Perche and Berry ...

Go green by cycling!

Did you know that bike rides considerably limit your environmental impact? Cycling means no CO2! And it's good for your health too...

Ma rando à vélo
 > 
News
 > 
Neem een smulpapenpauze bij een van onze Maîtres Restaurateurs
Published on 25/01/2018

Neem een smulpapenpauze bij een van onze Maîtres Restaurateurs

Bijna 150 restaurants dicht bij de fietsroutes

Fietsen, daar krijg je trek van. Gelukkig is het erfgoed in de regio Centre-Val de Loire ook gastronomisch!

Rillettes en kaantjes uit Tours, crottin de Chavignol geitenkaas, Sainte-Maure de Touraine geitenkaas, bitterkoekjes uit Orléans, Loirevis, fruit en groenten zoals Sologne asperges en kersen uit de buurt van Orléans, tarte Tatin…

Prikkel uw smaakpapillen en proef de levenskunst van de Loirestreek!

 
 

U vindt al deze streekproducten, regionale specialiteiten en traditionele en creatieve recepten op de tafels van onze meester chef-koks in de Loirestreek.

De in 2007 gecreëerde titel ‘Maître Restaurateur’ (Meester chef-kok) beloont restaurants waar alles “fait maison” (zelfgemaakt) is op basis van onbewerkte, normaliter verse, seizoensproducten.

De overige criteria voor dit keurmerk zijn een voorkeur voor plaatselijke leveranciers en de vakbekwaamheid van ambachtslieden uit de Loirestreek. Verder zijn de kwaliteit van de service en de ontvangst ook van groot belang. .

Er zijn bijna 150 Maîtres Restaurateurs in de regio Centre-Val de Loire!

 

Er is een restaurant voor alle smaken en alle budgetten: van gastronomische en traditionele restaurants tot bistro’s, tavernes en brasserieën!

Lunchen of dineren aan een tafel van een Maître Restaurateur is dé garantie voor een maaltijd die bereid is door iemand met liefde voor zijn vak. 

Want een Maître Restaurateur zijn is de kunst ...

Van het verheffen van streekproducten met een vakkundigheid van hoog niveau!

 
 
Login
Already have an account
You do not have an account yet
Register
or
Forgot your password?
Please enter your email address
This action will re-initialize your login information. An e-mail containing a link to your account will be sent. Click it and change your password in your "My Account" section.
Inscription
Your login information
Your contributor information
* Required fields